Het managen van projecten of 'Epics' geeft een andere dimensie aan het managen in het algemeen. Je bent niet noodzakelijkerwijs (eind) verantwoordelijk voor de mensen in de teams, zoals een lijnmanager, maar vooral voor het leveren van het project ..

 

 

Daarom is stakeholder management een belangrijk onderdeel van de activiteiten voor zowel de verwachtingen als de bijdragen. Ook hier is er behoefte aan people management, omdat de mensen die het werk doen, het belang moeten begrijpen en aangemoedigd moeten worden om verantwoordelijkheden te nemen.

Veel projectmanagers 'leunen' op het mandaat van de stakeholder om het doel te bereiken, maar hoe zorg je ervoor dat mensen de noodzaak zelf zien? Je kunt veel bereiken met persoonlijke interesse en benadering, terwijl je je inspant om mensen te helpen te krijgen waar ze naar op zoek zijn.

Laat hen weten hoe belangrijk ze zijn, wat simpelweg de waarheid is. En wederom is dit een boodschap die je moet menen.

Kleine beloningen werken, maar zijn niet doorslaggevend. Informeer de lijnmanagers over de goede prestaties van hun teams en zorg ervoor dat ze de complimenten aan hen doorgeven.

 

 

 

 

 

 

 

 

gallery/ateletiekbaan

Managen van projecten