Het samenwerken binnen een team kent veel aspecten. Om efficiēnt en kwalitatief goed te werken, is het noodzakelijk dat de balans in het team in orde is. Dat betekent respect voor elkaar en zowel positieve- als constructieve feedback kunnen geven èn ontvangen.


Het is essentieel dat die balans wordt aangebracht door de manager of andere eindverantwoordelijke (Scrum Master, Product Owner, etc..)


De teams bestaan uit experts in hun werkgebied en zo moeten ze ook behandeld worden. Dat betekent als manager dat je niet alles hoeft te verzinnen, maar gebruik de kennis waar het zit. Geef deze mensen ook de bijbehorende verantwoordelijkheden. Dat kan soms lastig zijn, niet ieder mens kan makkelijk communiceren en dat kan zeker voor IT mensen moeilijk zijn, maar dat is precies waarin ze de manager's ondersteuning kunnen gebruiken.

gallery/people

Blijf vooral accommoderen, dat is een belangrijkere taak dan het lijkt. Soms moeten mensen tot het uiterste gaan, laat zien dat je als manager ook bereid bent voor hen hetzelfde te doen.

 

Het bewerkstelligen en onderhouden van die balans, kan ook tot moeilijke en vervelenden beslissingen leiden. Daar moet je ook mee om kunnen gaan en daarbij vooral het 'grotere goed', dus het team als geheel, de hoogste prioriteit geeft. Indien deze situatie zich voordoet, behandel dan de mensen in kwestie met dezelfde respect als bij positieve beslissingen.

 

Open en eerlijk zijn, heeft mij altijd erg geholpen in deze situaties, hoe ongemakkelijk ze ook zijn.

 

Daarbij is persoonlijke benadering belangrijk. Iedereen is anders en je moet weten hoe. Ook hebben ze andere (persoonlijke) belangen en indien jij als manager deze kan steunen, doe dat dan! Als manager moet je dat ook willen en menen, want zonder het vertrouwen van je team, krijg je niet veel gedaan.

 

Geloof het of niet, mensen vinden waardering belangrijker dan geld, zelfs terwijl de twee meestal verbonden zijn.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Managen van teams

gallery/roeiers b