Ondernemer

Arnold Ruijter

 

Na het opbouwen van ervaring in de levensmiddelenbranche en vervolgens de snel bewegende modebranche, alsmede het volgen van de nodige opleidingen, zie ik grote mogelijkheden om bedrijven te helpen in hun uitdagingen rondom specialismen als:

 

- Interim IT (People) Management

- IT Project/Program Management

- Transformatie

- SAP

- IT Integration Design

- Architectuur/Strategie

 

Ik werk al lange tijd bij hetzelfde bedrijf, maar de verscheidenheid aan uitdagingen en activiteiten is altijd enorm geweest. Vooral in een snelgroeiend modebedrijf volgen de vele veranderingen elkaar in hoog tempo op.

 

Tommy Hilfiger VS implementatie van SAP
Terwijl we de support voor Europa met beperkte bezetting handhaafden, was ik volledig betrokken bij de implementatie van SAP in de VS. Al hun processen moesten worden gemigreerd naar het Europese instantie van SAP, evenals de specifieke interfaces van de VS naar onze middleware (Sterling Integrator).
EDI, SWIFT, logistiek, financiën en vele andere aspecten moesten worden geanalyseerd, ontworpen en gebouwd, samen met externe service providers, terwijl ik samenwerkte met de Amerikaanse collega's.

EDI facturatie via Inkoop Organisaties
Kleinere retailers worden ondersteund door inkooporganisaties die verschillende diensten voor hen uitvoeren, waaronder het betalen van facturen aan hun leveranciers, waarbij de winkelier slechts één crediteur heeft. Deze inkoopgroepen hebben allemaal hun eigen manier voor het elektronisch uitwisselen van gegevens, niet allemaal EDI, evenals de conversies van klantnummers. Ik heb dit project gemanaged en met de inkoopgroepen in Europa samengewerkt om dit te realiseren.


e-Facturatie
Voor milieudoeleinden en geldbesparing heb ik mij beziggehouden met e-Facturatie en de papieren facturen aanzienlijk verminderd. e-Facturatie vereist een digitale handtekening en validatie waarvoor ik een platform voor niet-EDI-facturen hebben kunnen opzetten.

Daarnaast heb ik e-Facturatie voor EDI geïmplementeerd waarvoor een factuur wordt verzonden vanuit SAP, vertaald naar canonical en EDI, per webservice naar een e-Facturatie partner wordt verzonden voor een digitale handtekening, en vervolgens teruggestuurd voor archivering. Ik leidde dit project samen met een collega uit het financiële bedrijfsleven en werkte met externe partners om dit allemaal te realiseren.

EDI Operationele transitie
Toen ik eenmaal Team Lead was, vond ik het noodzakelijk om de EDI-verantwoordelijkheid te verplaatsen naar de operationele business teams, want tot die tijd nam mijn team zelf de onboarding-beslissingen, zonder specifieke verkoopstrategie. Dit was een langdurige transitie, maar ik ben erin geslaagd en inmiddels hebben wij een nauwe samenwerking met operaties die begon met EDI, maar verder is gegroeid naar andere integratie aspecten.

SAP XI-implementatie
Om zowel de prestaties en functionaliteit te optimaliseren, liet ik SAP XI implementeren als een extra integratieplatform. Ik begon zelf met het ontwikkelen hierop, maar al gauw heb ik personeel geworven tot het huidige aantal van 4 specialisten, consultants niet meegerekend.

Calvin Klein transitie
Na mijn promotie naar manager, werd Tommy Hilfiger overgenomen door PVH en werd besloten de EMEA-activiteiten voor Calvin Klein te implementeren voor PVH Europe BV, wat neerkwam op een volledige migratie van alle ERP- en integratieactiviteiten van Calvin Klein - hoofdkantoor in Nederland - op onze systemen. Een van de grootste projecten tot die tijd die we in ±6 maanden hebben bereikt! Mijn deel was van architecturale aard en omdat ik veel SAP kende, kon ik op veel niveaus bijdragen terwijl ik samenwerkte met Boston Consultancy Group die het project leidde.

Japanse SAP transitie
Ik werkte met onze Japanse collega's + hun externe partner and hun transitie naar de Europese SAP omgeving en interfacing via SAP PI, opvolger van SAP XI.

SAP AFS naar FMS
Om de stap te zetten naar een meer op de retail gerichte organisatie, werkte ik mee aan een 3-jarig project om de migratie van ons SAP Apperal & Footwear System naar de SAP Fashion Management Solution vast te stellen. Mijn architecturale ontwerpen werden gebruikt door onze hele organisatie om dit te ondersteunen en ik maakte deployment schema's die door SAP werden overgenomen om te gebruiken voor toekomstige migraties van hun klanten.

Met mijn integratieachtergrond kon ik bijdragen aan alle aspecten van het project, dat wil zeggen SAP, middleware en applicaties van derden, terwijl ik bleef fungeren als de lijnmanager voor mijn team.

ERP-ontwikkeling
In de functie Senior Manager van ERP Development and Integration, kreeg ik de SAP Technical (ABAP) ontwikkelaars toegewezen naast de middleware-ontwikkelaars. De vaardigheden van ons team werden uitgebreid met SAP ChaRM, SAP GateWay en FIORI. In deze fase ondersteunden we nog steeds de afronding van de FMS-transitie.

Global Vendor Management System
VMS, Vendor Management System, is een platform om binnen PVH op globaal niveaus samen te werken m.b.t. leveranciers, artikelstamgegevens en purchase orders. Dit is nog steeds in ontwikkeling, maar tot nu toe ben ik betrokken geweest bij PVH-collega's over de hele wereld om deze samenwerking te bereiken, hetgeen een behoorlijke uitdaging is.

 

Naast al het bovenstaande, houd ik mij bezig met alle activiteiten rondom RFID, OmniChannel, eCom en vele andere gebieden die reeds zijn gebouwd, onderhevig zijn aan uitbreiding, of moeten worden verbeterd. Afgezien van software selectie voor middleware, richt ik me op API-beheer en microservices.

 

 

Na veel ervaring te hebben opgedaan, wil ik onderzoeken wat mijn waarde kan zijn bij andere bedrijven met hun eigen uitdagingen. Daarbij is het belangrijk te beseffen dat in deze branche blijvend leren noodzakelijk is.

 

Dit zijn mijn persoonlijke eigenschappen achter aan te bieden services, welke resultaat zijn van een Insights Discovery training waaraan ik heb deelgenomen:

 

- Niet-manipulatieve managementstijl
- Bekwaam in het onschadelijk maken van gespannen situaties
- Leest meestal non-verbale tekens effectief
- Kan "meegaan met de stroom", vooral waar het mensen betreft
- Ondersteunend, standvastig en bemoedigend naar anderen
- Sterk gevoel voor persoonlijke waarden
- Hartelijk, zichzelf wegcijferen en meegaand
- Weegt gewoonlijk alle relevante factoren af

- Begripvol, vriendelijk en hartelijk

 

Er is mij vaak verteld dat ik open en direct ben, wat ook terug te vinden is in bovenstaand. Dit heeft mij al veel gebracht en leidt tot vertrouwen van de mensen met wie ik werk.

 

Wilt u meer weten, aarzel niet om contact op te nemen!

 

Arnold Ruijter

 

Eigenaar Ruijter ElaborIT

Email: arnoldruijter@ruijterelaborit.nl

Mobiel: +31 (0)6 129 68 523

 

 

 

 

gallery/3-1